Skip to content
Politică

Prefectul Capitalei: Este posibil de la 1 iulie, dacă lucrurile vor arăta bine, să existe măsuri suplimentare de relaxare

Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat într-o intervenție pentru B1 TV cum vor verifica autoritățile dacă măsurile de protecție sanitară vor fi respectate în timpul participării la evenimentele private sau publice. Noi măsuri de relaxare intră în vigoare sâmbătă, la miezul nopţii, odată cu prelungirea stării de alertă pentru următoarele 30 de zile.

Organele de ordine vor verifica dacă sunt respectate măsurile, respectiv capacitățile maxime ale spațiilor unde se desfășoară diverse activități economice sau evenimente. De asemenea, există o discuție cu privire la cum anume se pot verifica persoanele care au fost vaccinate.

Există această informație în bazele de date, este o chestiune tehnică și se discută între DSP și Poliție, pentru a permite agenților de ordine să verifice, așa cum se verifică și la centrele de vaccinare și la evenimentele care au avut loc la Operă și la Teatrul Național, s-a verificat pe baza buletinului persoanele care au fost vaccinate”, a  declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Acesta a explicat că este posibil ca la o nuntă sau la un botez să vină autoritățile să verifice participanții.

Întrebat care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare, prefectul Capitalei a precizat:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *