Skip to content
Societate

Prefectul Capitalei, mediator în scandalul gunoaielor din Sectorul 1: Ambele părţi sunt de acord să facă eforturi pentru a menţine serviciile de salubritate funcţionale

Facebook

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a avut o întâlnire marţi la sediul Instituţiei Prefectului cu reprezentanţii Romprest şi ai Primăriei Sectorului 1. Acesta a propus să existe o soluţie pentru a asigura continuitatea serviciilor de salubritate în sector, iar Romprest urmează să dea un răspuns în acest sens în această seară sau miercuri dimineaţa, a mai anunţat Stoica.

Ambele părţi declară că sunt de acord să facă eforturi comune pentru a menţine serviciile funcţionale”, a mai spus Alin Stoica. Acesta a precizat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la solicitarea Consliului Local pentru Situaţii de Urgenţă de a fi declarată starea de alertă în Sectorul 1, deoarece încă nu a primit toate datele necesare.

El a adăugat că încă nu a primit toate informaţiile de la Garda de Mediu care să transmită ce a identificat în legătură cu problema ridicării gunoiului în sector. „Serviciile publice de salubritate trebuie asigurate în mod constant. Prestatorul nu poate opri asigurarea serviciilor. Oprirea acestor servicii şi oprirea colectării nu poate să ducă decât la concluzia că într-adevăr serviciile de salubritate, de utilitate publică intră în colaps, ceea ce ar determina necesitatea unei măsuri rapide”, a mai spus Stoica.

La rândul său, şeful Gărzii de Mediu Octavian Berceanu a afirmat că au fost dispuse controale la toţi prestatorii de servicii de salubritate din Bucureşti şi vor fi controale şi la toate primăriile de sector, nu doar la cea a Sectorului 1. „Căutăm toate elementele care ne-ar putea duce de exemplu spre o plângere penală, indiferent de părţi, că vorbim de primărie sau de salubrist”, a explicat Berceanu, luni la Digi 24.

Primăra Sectorului 1 a publicat, luni seară, facturile achitate către Romprest Service. Instituţia afirmă că sunt 13 facturi, emise în perioada noiembrie 2020 – mai 2021, în valoare de 23,7 de milioane de lei. Primarul Clotilde Armand a afirmat că speră ca starea de alertă să fie declarată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *