Prefectul Capitalei solicită Primăriei să nu mai tergiverseze ”soluţionarea problemei defrişărilor”

copaci
digi24

Prefectura Capitalei reclamă numărul foarte mare de solicitări de avize de defrişare/toaletare a arborilor transmise de diverse instituţii către Primăria Municipiului Bucureşti, în ultimii doi ani, solicitări la care încă se aşteaptă un răspuns şi cere Primăriei Generale să modifice legislaţia şi să nu mai tergiverseze ”soluţionarea problemei defrişărilor şi toaletării copacilor aflaţi în declin biologic”.

”Ţinând cont de evenimentele petrecute în ultimele zile, cauzate de fenomenele meteo extreme, precum şi de avertizările periodice ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Prefectul Capitalei, Diana-Anca Artene avertizează că tergiversarea soluţionării problemei defrişărilor şi toaletării copacilor aflaţi în declin biologic, la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi Primarului General al Capitalei poate avea urmări dintre cele mai grave asupra integrităţii şi vieţii cetăţenilor Bucureştiului”, anunţă Prefectura Capitalei.

Instituţia Prefectului – Municipiul Bucureşti reaminteşte că a transmis către Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Primarul General, încă din data de 21.06.2023, o adresă prin care, constatând neconformităţi ale Hotărârii nr. 304/31.08.2009 a CGMB (privind normele de protecţie a spaţiilor verzi pe teritoriul Municipiului Bucureşti – n.r.) cu noua legislaţie aplicabilă în această materie, solicită acestora ca în termen de 30 de zile să îndeplinească demersurile ce se impun astfel încât Consiliul General al Municipiului Bucureşti să modifice/adapteze/îmbunătăţească conţinutul normativ al Normelor de protecţie a spaţiilor verzi pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei Colegiului prefectural, întrunit în data de 27.06.2023, sub coordonarea Prefectului Capitalei, s-a aflat, din nou, tema lucrărilor de defrişare şi toaletare a copacilor.

”Toţi cei prezenţi, reprezentanţi ai Comisariatului Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, precum şi ai tuturor primăriilor de sector, au menţionat numărul foarte mare de solicitări de avize de defrişare/toaletare arbori transmise către Primăria Municipiului Bucureşti, în ultimii doi ani.

Solicitări la care încă se aşteaptă un răspuns. Luând în considerare toate aceste aspecte, Prefectul Capitalei, Diana-Anca Artene solicită Primarului General al Municipiului Bucureşti, domnul Nicuşor Dan, respectarea termenului legal de 30 de zile şi introducerea de urgenţă pe ordinea de zi a primei şedinţe a Consiliul General al Municipiului Bucureşti a modificării Hotarârii nr. 304/31.08.2009, astfel încât să nu mai fie pusă în pericol integritatea şi viaţa cetăţenilor, precum şi punerea în siguranţă a bunurilor materiale ale acestora”, precizează Prefectura.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL