Skip to content
București

Prefectul Capitalei spune că e posibil ca Bucureştiul să nu aibă noi restricții

Facebook/Alin Stoica

​Prefectul Capitalei, Alin Stoica a anunţat că noile restricții din București s-ar putea să întârzie, precizând că așteaptă o decizie a guvernului care se întrunește în această după amiază.

Nu pot confirma că va fi ședință a comitetului municipal azi, depinde de deciziile din HG, e posibil să nu avem azi restricții noi introduse„, a declarat prefectul.

El a precizat că datele DSP arată că cele mai multe infectări din București sunt la populația adultă activă: ​”Analiza DSP arată că cele mai multe infectări sunt la populația activă adultă, nu neapărat pe segmente mici de vârstă. Pe segmentul sub 10 ani sunt mai puține cazuri. Mai arată că e presiune pe sistemul sanitar, dar că mai e și o rezervă. Problema principală în zona medicală o constituie personalul, ar exista o rezervă în zona medicilor de familie pentru partea de vaccinare, să mărim fluxurile. O să colaborăm cu DSP să le oferim suport și sprijin să găsească baza materială. I-am rugat să ne trimită și o estimare, să facă un plan de resurse„.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește joi, când ar urma să fie decise noile restricții care vor fi impuse la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *