Skip to content
Politică

Un senator și un prefect, urmăriți penal în dosarul lui Govor

Procurorii DNA Oradea au dispus extinderea urmăririi penale față de Eugen Avram, prefect al judeţului Satu Mare și Marian Valer, senator, pentru complicitate la șantaj în formă agravată în dosarul vicepreședintelui CJ Satu Mare, Mircea Govor.

Procurorii DNA au decis să extindă urmărirea penală în cazul lui Marian Valer, președinte al organizației județene Satu-Mare a unui partid politic, la data faptelor, în prezent senator în Parlamentul României,al lui Eugen Avram, prefect al județului Satu Mare şi Mirel Vlas, administrator al unei societăți comerciale cu privire la săvârșirea a infracțiunii de complicitate la șantaj în formă agravată, prezinta romaniatv.net.

Potrivit referatului procurorilor, în cursul lunii aprilie 2010, suspectul Vlas Mirel i-a solicitat inculpatului Govor Mircea Vasile să îl sprijine în legătură cu atribuirea unor lucrări publice în favoarea firmei sale.
În același context, în perioada aprilie-mai 2010, inculpatul Govor Mircea Vasile, folosindu-se de influența pe care o avea asupra unei publicații cotidiene locale, în prezența lui Vlas Mirel, a amenințat un avocat din Baroul Satu Mare că în ziarul respectiv vor apărea mai multe articole compromițătoare ce vor avea ca obiect darea în vileag a modalității pretins frauduloase prin care firma avocatului ar fi obținut mai multe contracte de consultanță juridică cu diferite entități publice.

În continuare, inculpatul Govor Mircea Vasile i-a precizat avocatului că acest lucru nu se va întâmpla dacă va favoriza societatea suspectului Vlas Mirel să câștige mai multe licitații publice ce se aflau în derulare în acel moment și care erau organizate de instituții cu care firma avocatului avea contract de consultanță juridică pe linia achizițiilor publice.

 

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins vineri cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul vicepreședintelui CJ Satu Mare, Mircea Govor, instanța dispunând ca acesta să fie eliberat sub control judiciar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *