Skip to content
Știri locale Timiș

Prefectul de Timiş îşi pune maşina de serviciu la dispoziţia Ambulanţei: Serviciul de Ambulanţă este sufocat de numărul mare de solicitări de la populaţie

facebook

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat că Serviciul de Ambulanţă Timiş este „sufocat” din cauza numărului mare de solicitări pentru testarea COVID-19, astfel că îşi va pune la dispoziţie, în perioada următoare, maşina de serviciu pentru deplasarea personalului medical, potrivit news.ro.

Mihai Ritivoiu a afirmat, pe Facebook, că Serviciul de Ambulanţă este deficitar la capitolul maşini şi şoferi.

„Serviciul de Ambulanţă Timiş este sufocat de numărul mare de solicitări de la populaţie pentru testarea la domiciliu şi este total deficitar la capitolele maşini şi şoferi. În Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de vinerea trecută, Prefectura a cerut instituţiilor participante să vină în ajutor şi să pună la dispoziţie maşini şi şoferi pentru transportul cadrelor medicale la testare. În afară de ISU Timiş, care a disponibilizat cinci maşini şi merită mulţumiri publice, nimeni nu a mai dat vreun semn legat de acest subiect”, a scris Mihai Ritivoiu, miercuri.

Prefectul a anunţat că va solicita instituţiilor deconcentrate să vină în sprijinul Ambulanţei.

„Voi solicita astăzi tuturor instituţiilor deconcentrate aflate în coordonarea directă a Prefecturii să prezinte în scris câte maşini şi şoferi pot disponibiliza pentru a susţine activitatea Serviciului de Ambulanţă, iar în cazul în care nu au posibilitatea, să şi explice care este cauza”, a arătat Ritivoiu.

Mihai Ritivoiu a adăugat că vrea să dea un exemplu şi va pune la dispoziţie maşina sa de serviciu pentru personalul medical.

„Între timp, pentru că vreau să dau un semnal de implicare totală, voi renunţa la maşina Prefecturii şi la şofer în favoarea Serviciului de Ambulanţă. În perioada următoare mă voi deplasa singur la serviciu şi pe teren cu maşina familiei, până când trece valul şi nu va mai fi nevoie de ajutorul lor. Sper ca forţa exemplului personal să mobilizeze mai bine instituţiile statului”, a mai scris Ritivoiu.

Marţi, în judeţul Timiş au fost anunţate 1.870 de cazuri de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *