Skip to content
Politică

Prefectura Capitalei ar putea trece de la PNL la PSD. Ce nume au pregătit social-democrații

PS News

Discuții intense au loc în aceste zile între PNL și PSD pe împărțirea posturilor de prefecți din țară. O situație deosebită o reprezintă, însă, potrivit unor surse politice, prefectura Capitalei, pe care și-o dorește atât PNL, cât și PSD.

„Este o discuție pe prefectura Capitalei. Înțelegem că PSD a pregătit deja un nume de prefect, însă, ei au dat deja ministru din zona de București, pe Gabriela Firea. Noi am stabilit că organizaţiile care au câte un ministru în Guvern nu intră la împărțeala prefecților. Așa ar fi și normal. Dar da, e agitație. Noi n-am împărțit până la ora asta nici posturile de secretar de stat. Avem așa o idee, dar nu e nimic clar”, au precizat surse liberale pentru PS News.

De cealaltă parte, social-democrații și-ar dori postul de prefect al Capitalei și au chiar un nume pentru poziția ocupată acum de liberali: Alexandru Hazem Kansou, fost director general STB în mandatul de primar al Gabrielei Firea.

Hazem Kansou a fost consilier general din partea PNL, dar a fost exclus din partid în februarie 2020 după ce a votat alături de PSD. În prezent, funcția de prefect al Capitalei este deținută de PNL, care a numit-o în octombrie pe Alexandra Georgiana Văcaru.

Amintim că PS News a scris miercuri despre faptul că Biroul Politic Naţional al Partidului Național Liberal (PNL) a decis marți seară mandatul cu care liberalii vor merge la ședința coaliției în care se va decide modul de împărțire a prefecților. Astfel, surse politice au precizat pentru PS News că liberalii vor ca în judeţele în care au preşedintele Consiliului Judeţean să aibă şi prefect. Excepție vor face, însă, organizaţiile care au câte un ministru în Guvernul Ciucă.

De asemenea, s-a decis la PNL ca acolo unde sunt doi subprefecţi, adică în majoritatea judeţelor, aceştia vor fi unul de la PNL şi unul de la PSD. În ceea ce privește cele 84 de posturi de secretari de stat, PSD va avea 42, PNL – 34 și UDMR – 8, au explicat sursele citate.

CITIȚI ȘI: PNL, PSD și UDMR intră în ședință. Cum s-ar putea împărți funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *