Skip to content
Coronavirus

Prefectura Gorj închide școlile și suspendă activitățile culturale și sportive în comuna Prigoria, de unde provine primul român infectat cu coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea

Cursurile școlilor din comuna Prigoria, precum și activitățile culturale și sportive au fost suspendate de Prefectura Gorj, ca urmare a depistării primului caz de coronavirus de pe teritoriul României.

Cursurile sunt suspendate pentru realizarea dezinfecției.

Anunțul a fost făcut joi dimineață de prefectul Ion Rujan, într-o conferință de presă.

El a precizat că, la nivelul județului, s-a desfășurat o amplă anchetă epidemiologică pentru identificarea persoanelor care au intrat în contact direct cu italianul depistat cu coronavirus, care s-a aflat în județ până pe 22 februarie. Cele 13 teste în cazul persoanelor care au intrat în contact direct au fost negative, a precizat Rujan, adăugând că bărbatul depistat pozitiv a avut contact indirect cu italianul, informează hotnews.ro.

Primul caz de infecție cu coronavirus de pe teritoriul României a fost confirmat oficial miercuri seară. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, ce a intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus care a vizitat recent România. Bărbatul din Gorj a fost plasat izolat și a fost transportat la Institutul Matei Balș din București, unde va fi tratat. Starea bărbatului nu este gravă în acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *