Skip to content
Coronavirus

Prefectura Suceava: Pacientul de 71 de ani infectat cu coronavirus nu este vindecat

Inquam Photos / George Calin
" "

Prefectura Suceava a revenit, luni seară, asupra informaţiei pe care a transmis-o în cursul după-amiezii cu privire la bărbatul de 71 de ani, din Mălini, diagnosticat cu coronavirus. În cel mai recent comunicat de presă, instituţia transmite că pacientul nu s-a vindecat şi că va mai sta internat în spital încă şapte zile.

Luni-seară, Prefectura Suceava a transmis un nou comunicat de presă în care a arătat că pacientul de 71 de ani, din Mălini, care a fost diagnosticat cu coronavirus, în urmă cu două săptămâni, nu s-a vindecat. Bărbatul este în continuare internat în Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, unde va mai sta încă 7 zile.

" "
" "

În urma clarificărilor solicitate de către prefectul judeţului Suceava reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a reieşit faptul că (…)  au fost prelevate mai multe probe pacientului internat. În urma analizei probelor prelevate, în după amiaza zilei de astăzi (n.r. ieri) a reieşit necesitatea prelungirii perioadei de tratament pentru încă 7 zile”, se arată în noul comunicat.

Oficialii de la Suceava susţin că greşeala de comunicare a fost comisă de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„În legătură cu raportarea primului caz de infecţie cu noul coronavirus COVID- 19 ca fiind un caz vindecat facem precizarea că această informaţie se regăseşte în raportarea efectuată la nivel naţional de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă”, transmite sursa citată.

Luni după-amiază, Prefectura Suceava a transmis un comunicat de presă în care a arătat că pacientul zero din judeţul Suceava s-a vindecat de coronavirus. Vestea i-a bucurat pe mulţi români, mai ales că bolnavul are o vârstă înaintată şi o boală cronică destul de gravă, scrie Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *