Skip to content
Alegeri Puterea Știrilor Video

Pregătiri febrile pentru europarlamentare. Victor Ponta, precizări de ultim moment privind candidații PRO România

psnews.ro
" "

Președintele PRO România, Victor Ponta a fost, joi, invitat la ”Puterea Știrilor”.  În cadrul emisiunii, fostul premier a vorbit, printre altele și despre candidații partidului la alegerile europarlamentare din 26 mai.

”Pe primul loc pe listă o să fiu eu, pentru că avem încă această bătălie de a asocia numele Victor Ponta Cu PRO România. Eu o să rămân în Parlamentul de la București,am anunțat acest lucru, sunt deputat și îmi duc mandatul la bun sfârșit, voi candida și în 2020 la Parlamentul României. Corina Crețu, deși va fi pe locul 2, este primul europarlamentar al PRO România”, a precizat Victor Ponta.

" "
" "

Pe locul trei, liderul PRO România Victor Ponta nu a nominalizat încă un candidat.

Când decidem, vă anunțăm, sunt destui amatori.

Întrebat despre cum se pregătește PRO România pentru marele eveniment din luna mai, Victor Ponta a declarat:

”Ne e foarte greu, pentru că suntem un partid la început, este practic primul nostru  examen așa cum s-a făcut acum sistemul, cu bani foarte mulți de la buget cu partidele parlamentare, o mulțime de condiții, e mai greu. Dar în același timp ne-am găsit un purtător de steag al bătăliei în persoana Corinei Crețu, n-are nimeni ce să spună, că nu e experimentată, că nu se pricepe la chestiuni europene, avem organizare și aici faptul că Marian Neacși cel care a organizat ultimele alegeri ale PSD este șeful nostru de campanie, ne ajută foarte mult”,a precizat deputatul.

De altfel, liderul PRO România a dezvăluit că oamenii cu care se întâlnește pe stradă reacționează mai bine cu el, de când nu mai face parte din PSD. Totodată, acesta a precizat că în diaogul cu cetățenii îl mai ajută și Mihai Tudose.

”Eu merg peste tot în țară, mă întâlnesc cu oameni, am fost e stradă, oamenii reacționează mai bine decât atunci când eram la PSD. Au început să afle,aceasta este cea mai importantă parte a campaniei, că Victor Ponta, Corina Crețu, Tudose nu mai sunt la PSD. Aici mă ajută și Mihai Tudose care are un limbaj așa mai brutal decât mine, dar care e pe înțelesul în special al votanților PSD.

Avem o echipă, o organizare, nu e ușor, dar sunt optimist. Am văzut sondaje, unele optimiste, altele mai puțin. Pentru un partid nou să treacă de 5%, că o să luăm 8,  c-o să luăm 10, c-o să luăm 12este un rezulta extrem de important (…)”  a precizat parlamentarul.

Chestionat în legătură cu scorul propus pentru europarlamentare, Victor Pona a menționat că 10%, dar și că poate fi mai mare dacă Liviu Dragnea și Codrin  Ștefănescu vor da greș.

Să nu mă audă colegii mei, dar cred că putem face 10%, ne-am propus 5% inițial. În momentul acesta  prin munca noastră, prin întărirea echipei și din greșelile pe care le face domnul Dragnea, Codrin Ștefănescu, ceilalți, putem să obținem mult mai mult decât ne-am propus, pentru că sunt foarte mulți oameni și oameni în vârstă și oameni mai tineri, care spun ”am votat cu PSD, dar nu putem vota cu Dragnea”. Într-un fel s-ar putea ca efectul să fie cel care ne- a uimit, pe mine m-a uimit sincer, la Referendumul acela de anul trecut pentru familia tradițională, când foarte mulți oameni, oameni de la țară, credincioși, familiști au spus ”nu mă duc la Referendum, pentru că nu mă duc să votez pentru Dragnea” a conchis Victor Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a precizat că Laurențiu Rebega se va regăs printre candidații pentru evenimentul din 26 mai.

”Cu siguranță se va regăsi Laurențiu Rebega pe listă, și-a făcut foate bine treaba la PE și Daciana este la noi, ea nu mai candidează, cu că i-am zis eu, așa a decis ea, deci ne-au ajutat foarte mult și datorită lor avem reprezentant în BEC, avem reprezentanți în secții de vot și la Laurențiu ar fi foarte bun să-și continue activitatea” a afirmat Victor Ponta.

 

" "

1 comentariu la “Pregătiri febrile pentru europarlamentare. Victor Ponta, precizări de ultim moment privind candidații PRO România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *