Skip to content
Politică

Pregătiri febrile pentru moțiunea de cenzură. Fenechiu dă cărțile pe față: Vă confirm că au avut loc discuții!

psnews.ro

Avocatul și senatorul PNL, Daniel Fenechiu (vicepreședinte al Comisiei juridice din forul legislativ superior)  a fost cel mai recent invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Printre temele dezbătute s-a regăsit și pregătirile privind moțiunea de cenzură ce va fi depusă de Opoziție, vineri, 14 decembrie. Concret: liberalul a dezvăluit ”oferta” pe care opoziția le-a făcut-o rebelilor din PSD pentru a vota moțiunea de cenzură: s-a mutat într-o oarecare măsură argumentația și obiectivele strict pe demiterea actualului Guvern și chiar pe posibilitatea menținerii unui Guvern PSD, dar format din oameni serioși.

”Matematica parlamentară nu ajută foarte mult moțiunea. Atâta vreme cât PNL, USR și PMP, plus rebelii din jurul lui Victor Ponta, plus câțiva parlamentari de la grupurile naționale, sunt 163-170, îți mai trebuie încă 60 de voturi pe care trebuie să le obții de undeva. UDMR-ul dacă vine lângă tine îți aduce 30 de voturi, nu ai rezolvat problema. La PSD e miza. 

S-a speculat foarte mult pe tema rebelilor din PSD. PSD este un partid sub presiune pentru că acolo sunt foarte mulți oameni de bună calitate care nu sunt de acord cu ceea ce face Liviu Dragnea, însă, în momentul acesta abordarea este politică. Până zilele trecute, PSD-ului i s-a vândut marota că Guvernul lor va fi dat jos și la guvernare va veni un guvern al dreptei. Între timp, și colegii mei au realizat că este cam greu să le explici lor să voteze cu tine și ulterior să vii tu la guvernare în locul lor și au mutat într-o oarecare măsură argumentația și obiectivele strict pe demiterea actualului Guvern și chiar pe posibilitatea menținerii unui Guvern PSD, dar format din oameni serioși”, a declarat Daniel Fenechiu, la Puterea Știrilor.

Mai mult, avocat a susținut că s-au purtat discuții constante atât cu UDMR-ul, cât și cu formațiunea politică la conducerea căreia este Victor Ponta, Pro România.

”Au existat discuții cu UDMR-ul și sunt constante pentru că foarte mulți dintre reprezentanții PNL au o istorie relațională veche cu UDMR-ul(…) Sincer, astăzi, eu nu îi dau foarte multe șanse acestei moțiuni, dar repet: n-am niște informații. Dacă în zona discuțiilor -care nu se fac la reflectoarele presei și despre care nu se vorbește – pentru că se plângea și Victor Ponta că n-a avut discuții cu PNL, spuneau și UDMR-ul că nu au avut loc discuții cu Orban. Eu vă confirm că au avut loc discuții. Dacă în aceste discuții a fost implicta și președintele și președintele a dat garanții PSD-ului în legătură cu niște lucruri pe care puciștii și le doresc, eu cred că existența acestor garanții crește, practic, șansele moțiunii”, a conchis acesta.

Puteți urmări secvența de la momentul 15:51

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *