Skip to content
Politică

Pregătiri febrile pentru referendum: câți polițiști și jandarmi vor fi mobilizați

https://i0.1616.ro/media/2/2701/33586/18556383/1/referendum.jpg

Aproape 2.000 de poliţişti şi jandarmi vor asigura paza secţiilor de votare şi ordinea publică în Bucureşti, sâmbătă şi duminică, când se desfăşoară referendumul pentru redefinirea familiei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

În acest context, zilnic, peste 550 de poliţişti vor asigura paza şi protecţia la 795 de secţii de votare, dintre cele 1.264 ce se vor constitui pe raza municipiului, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI.

De asemenea, peste 1.100 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, informează News.ro.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 400 de poliţişti vor fi constituiţi, zilnic, în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti).

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secţiile de votare, poliţiştii şi jandarmii vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

Direcţia Generală de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti va avea în responsabilitate 469 secţii de votare dispuse în 100 de locaţii, unde vor fi prezenţi peste 200 de jandarmi. Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune, precizează sursa citată.

Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

De asemenea, în Bucureşti, 240 de pompieri vor asigura desfăşurarea în bune condiţii a referendumului.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiştii ISU desfăşoară activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *