Skip to content
Galați Știri locale

Pregătiri pentru alegerile prezidențiale în județul Galați: 522.164 de alegători sunt pe listele electorale permanente

În judeţul Galați sunt amenajate 436 de secţii de votare, pentru 522.164 de cetăţeni cu drept de vot. Vor fi distribuite peste 577.000 de buletine de vot, precum şi 2.180 de ştampile de vot.

Potrivit unui comunicat emis de Instituția Prefectului din județul Galați, „ au fost amenajate 436 de secţii de votare, din care 176 în municipiul Galaţi şi 33 în municipiul Tecuci, numărul total de alegători aflaţi pe listele electorale permanente este de 522.164”.

„ R.A. Monitorul Oficial a repartizat judeţului Galaţi 577.295 de buletine de vot, care vor fi preluate pe 2 noiembrie, urmând a fi transportate şi depozitate sub pază militară. S-au achiziţionat 2.180 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”, 436 de ştampile de control, 537.628 timbre autocolante, 1308 broşuri şi 3.924 de ecusoane pentru membrii birourile electorale ale secţiilor de votare.”a precizat purtătoruil de cuvânt al instituției.

„ Buletinele de vot şi toate celelalte materiale necesare votării (ştampilele de control, formularele listei electorale suplimentare, formularele extrasului din listele electorale, formularele necesare pentru consemnarea situaţiilor semnalate de Sistemul informatic pentru monitorizarea prezenţei la vot şi prevenirea votului ilegal, lipici, tuşiere, pixuri, ceară sigiliu, sfoară, dosare mapă etc.) vor fi repartizate în saci pentru fiecare secţie, urmând a fi distribuite şi predate preşedinţilor secţiilor de votare din întreg judeţul pe parcursul zilei de sâmbătă, 9 noiembrie 2019. Transportul buletinelor a fost organizat pe opt trasee în municipiul Galaţi şi nouă trasee în celelalte localităţi, toate sub pază militară, structurile Ministerului Afacerilor Interne asigurând securitatea şi ordinea publică pe întreg parcursul procesului electoral.”, se arată în comunicatul emis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *