Skip to content
Puterea Știrilor Video

Pregătiri pentru Congres în PNL: „Vor fi mai mulți candidați la funcția de președinte al partidului!”

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, deputatul PNL Florin Roman a anunțat că vor fi mai mulți candidați la funcția de președinte al partidului, la Congresul ce ar urma să aibă loc în toamnă. Liberalul a vorbit și despre reacțiile critice la adresa lui Orban ale anumitor lideri PNL precizând că, deși spun adevărul, nu poate fi de acord cu tonalitatea folosită de aceștia.

Totodată, Roman a amintit și despre promisiunile făcute de Ludovic Orban la Congresul din 2017. „A vorbit foarte mult despre meritocrație, susținerea filialelor performante, competiție bună la Congresul din 2017 și foarte mulți colegi l-au crezut atunci că s-a terminat cu genul de politică adusese PNL la 21% și că lucrurile vor merge înainte. După alegerile locale au fost tăieri de capete. Au căzut capetele unor președinți care au luat 27% la locale și nu s-a întâmplat nimic după parlamentare, când unii au fost 20%. Unde e logica?”, se întreabă Roman.

„Sunt colegi supărați în PNL după împărțirea făcută de conducerea partidului (n.r- împărțirea funcțiilor de prefect, secretari și subsecretari de stat). Eu nu sunt de acord cu tonalitatea în care se spun nemulțumirile. Spre exemplu, nu mi-a plăcut acea expresie a lui Rareș Bogdan „i s-a umflat capul lui Orban”, nici la Alin Tișe nu mi-a plăcut o afirmație cam brutală pentru că, de fapt, se acoperă fondul problemei. Ei spun adevărul, dar totul se duce pe aceste metafore.

Cred că va trebui să avem o discuție în anul Congresului în partid. Ludovic Orban a vorbit foarte mult despre meritocrație, susținerea filialelor performante, competiție bună la Congresul din 2017 și foarte mulți colegi l-au crezut atunci că s-a terminat cu genul de politică adusese PNL la 21% și că lucrurile vor merge înainte. După alegerile locale au fost tăieri de capete. Au căzut capetele unor președinți care au luat 27% la locale și nu s-a întâmplat nimic după parlamentare, când unii au fost 20%. Unde e logica?

Nu sunt două tabere în PNL. Partidul are o singură tabără, doar că noi, spre deosebire de cei de la PSD, suntem un partid viu, în acre ne exprimăm, discutăm. Vor fi mai mulți competitori la Congres pentru funcția de președinte al PNL, dar asta nu înseamnă că suntem tabere. Eu nu sunt nici în tabăra lui Ludovic Orban, nici în tabăra lui Rareș Bogdan. Sunt în tabăra PNL”, a declarat Florin Roman, la Puterea Știrilor.

Amintim că Ludovic Orban a anunțat, luni, în ședința conducerii PNL că vrea să candideze la Congres pentru un nou mandat de președinte al partidului.

Mi-am informat colegii, pentru că au fost foarte multe speculații, că am această intenție și că voi prezenta public imediat ce voi propune declanșarea procedurile de convocare a Congresului, această intenție o voi materializa”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă mai candidează pentru funcția de președinte la partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *