Skip to content
Societate

Prejudiciu de peste 1 milion de lei într-un dosar de evaziune. Poliţiştii efectuează percheziții în București, Ilfov și Teleorman

Inquam Photos / Virgil Simonescu
" "

Poliţişti de la DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează miercuri dimineaţa 10 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor cu prejudiciu de peste 1 milion de lei.

La acest moment, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, Serviciul Acţiuni Speciale şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman desfăşoară 10 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman, 10 persoane implicate fiind conduse la audieri”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

" "
" "

În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2014 – 2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de 4.000.000 de lei de la o firmă fantomă.

Prejudiciul la bugetul de stat este estimat la 1.211.000 de lei, reprezentând TVA şi impozitul pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.000.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *