Skip to content
Politică

Preluarea Billa România de către grupul Carrefour, pe masa Consiliului Concurenței

Preluarea Billa România de către grupul Carrefour, pe masa Consiliului Concurenței.

Astfel, Consiliul Concurenței analizează operațiunea de concentrare economică prin care grupul Carrefour preia controlul asupra activității de retail operată în România sub marca ‘Billa’ a grupului Rewe (Billa România SRL și Billa Invest Construct SRL), iar eventualele observații sau puncte de vedere în legătură cu operațiunea de concentrare economică pot fi transmise până la data de 16 martie, informează un comunicat al CC.

 

Grupul Rewe își va menține celelalte activități de retail din România, concentrându-se asupra rețelei sale de magazine de tip discounter.

Deși tranzacția a fost notificată inițial Comisiei Europene, Consiliul Concurentei din România a fost considerată autoritatea cea mai potrivită pentru a realiza o analiză detaliată a piețelor pe care Carrefour își consolidează poziția în urma preluării magazinelor Billa.

Autoritatea de concurență va evalua operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice, potrivit romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *