Skip to content
Europa Politică

Preluarea președinției Consiliului UE. Cristian Bușoi, semnal de alarmă: PSD va continua să facă rău!

inquam photos

Au mai rămas doar câteva zile până ce România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene (UE). Cu acest prilej au existat dezbateri intense dacă România este pregătită pentru o astfel de provocare.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura cu europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi. Concret, întrebat dacă este pregătită România pentru preluarea președinției Consiliului UE, eurodeputatul a evidențiat că oficialii români din instituțiile europene vor face tot posibilul pentru a demonstra că țara noastră este pregătită pentru un astfel de test, impedimentul venind din partea Guvernului PSD care va continua să aducă prejudicii țării noastre pe plan politic, dar cu toate acestea președintele Iohannis reușește să echilibreze acest fapt întrucât are o imagine bună la nivel european.

„Am obligația să sprijin cauza României pe care o reprezint în PE, deși nu cred deloc în acest Guvern. Deci voi spune că noi, toți cei care suntem implicați în politica și instituțiile europene vom sprijini cauza României și din acest punct de vedere, putem spune că suntem pregătiți. Nu am cum să găsesc lucruri pozitive la acțiunea Guvernului PSD în ceea ce privește relația România-UE pentru că, din punctul meu de vedere, PSD a făcut și va continua să facă rău, nu bine, în ceea ce privește raportarea la UE, intensificând propaganda eurosceptică. Președintele Iohannis are o imagine foarte bună la nivel european și știu că va face tot posibilul pentru a arăta ca România este pregătită”, a precizat vicepreședintele PNL.

Totodată, chestionat care este atmosfera în Parlamentul European înainte de preluarea acestei președinții de către România, Cristian Bușoi a atras atenția că dacă țara noastră își duce mandatul corect nu va fi atrasă atenția componentei politice de la nivel european.

Președinția Consiliului UE implică gestionarea unor probleme complicate, este o chestiune administrativă, care dacă se desfășoară corect, nu atrage atenția, politic, Parlamentului European. Așa că, în PE, fiecare își vede de treabă. De exemplu, deși știu că nu este pe agenda publică din România, noul cadru financiar multianual dă importanță mai mare politicilor de sănătate care vor fi finanțate prin fonduri specifice, dar și prin alte instrumente financiare. Ce înseamnă asta, concret: că deși sistemele de sănătate din diverse țări europene sunt destul de diferite în ultimii ani, UE a dezvoltat câteva inițiative în domeniul sănătății, cele mai importante fiind Programul de sănătate al UE și Capitolul de sănătate din programul de cercetare al UE. În PE am propus să urcăm până 473 de milioane de euro finanțarea pentru programe de prevenire a unor boli”, a conchis Cristian Bușoi în exclusivitate pentru PSNews.ro.

5 comentarii la “Preluarea președinției Consiliului UE. Cristian Bușoi, semnal de alarmă: PSD va continua să facă rău!

  1. Trădarea și lupta împotriva intereselor țării este ceva normal pt. noi ca români încă din cele mai vechi timpuri de când ne închinam la Înalta Poartă… și oricui de fapt, tot timpul s-au găsit și se găsesc trădători din rândurile noastre și cozi de topor ! Dar să ajungi să fii acolo să fii chiar plătit cu bani frumoși și tu să dai cu sârg la geoale fără pic de rușine doar pt. că ești din alt partid și nu poți să înghiți gălușca de la alegeri mi se pare mai mult decât perfid și obraznic ci de-a dreptul imbecilitate. Nu mai este mult și iar vor fi alegeri… iar veți primi coabe-n cap sau veți câștiga impunînd stilul obraznic și rău intenționat pt. binele țării… DAcă veți pierde cum veți primi dacă reprezentanții psd-ului vor răspunde exact ca voi la cele mai înalte foruri europene ? O să vî convină ?! Sau credeți că vor întoarce și celălalt obraz așteptând palme?

    1. Se spune ca ,,toate au o limita”! Se pare totusi ca pt ,,unii nu exista nici macar ,limita bunului simt,continuand cu o indarjire demna pt o cauza mai dreapta ,sa,,bata campii”! Rau este ca o fac si in defavoarea majoritatii!

  2. Busoi, te dai mare Europarlamentar aratand ca treburile nu v-or merge bine cu PSD, Dar de unde stii tu de pe acum ca nu v-or mrrge bine? Doar ca datorita lui iohanis cunoscut si apreciat in UE, Europenii v-or deveni deodata increzatori in Romania !!! Bai busoi, cine te crezi de fapt tu? Esti tu o mare scula pe la UE? Faci preziceri rele cand e vorba de Coalitie, dar vine salvarea de la marele cunoscut si apreciat Iohanis, un alt neica nimeni si asta un vanzator de tara ca si tine si multi dintre voi de dr. ofticosi ca nu sunteti in stare sa ajungeti la putere si folositi mijloace sub centura contra tarii. Niste NEMERNICI MARUNTI CE VA VINDETI TARA PT. NISTE ARGINTI !!! O sa ajungeti la putere cand o sa va vedeti CEAFA SI ASTA DIN CAUZA VOASTRA POLITRUCI MARUNTI, NEICA NIMENI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *