Skip to content
Societate

Prelungirea mandatului șefului Statului Major, atacată în instanță de Guvern

Guvernul ar urma să atace în contencios administrativ decretul președintelui Klaus Iohannis privind prelungirea mandatului lui Nicolae Ciucă la șefia statului Major.

Acţiunea în contencios administrativ are ca prim efect suspendarea aplicării acestui document. Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, 28 decembrie, la finalul ședinței CSAT, că a luat decizia de a prelungi mandatul generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major, argumentând că „România nu poate să rămână fără șef al Armatei”.

Klaus Iohannis a precizat că „CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării” privind propunerile pentru șefia Statului Major, și a acuzat „o situație foarte neplăcută care arată o dată în plus că PSD nu e capabil să gestioneze problemele mari ale țării”.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a susținut că președintele nu ar fi avut atribuții privind prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major și că, în acest fel, s-ar crea premisele unui nou conflict juridic de natură constituțională, potrivit hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *