Skip to content
Sănătate

Premieră de la începutul pandemiei: Un copil de 8 ani, infectat cu coronavirus, este la Terapie Intensivă

Inquam Photos / Octav Ganea

Un copil de 8 ani, infectat cu coronavirus, se află intrenat la Terapie Intensivă. Este primul astfel caz în România, de la debutul pandemiei, relatează Digi24.

Informația apare în contextul în care miercuri a fost înregistat cel mai mare număr de cazuri COVID de la debutul pandemiei, 1713.

Minorul a ajuns în urmă cu o săptămână la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Buzău cu dureri de cap și febră. Părinții săi sunt de asemena infectați cu virusul SARS – CoV – 2. I-a fost făcut testul COVID, dar rezultatul a ieșit negativ, iar medicii l-au suspectat de meningo-encefalită și l-au transferat la spitalul Gomoiu din Capitală, unde i-a fost repetat testul. De această dată, rezultatul a ieșit pozitiv.

În urma infecției a făcut, însă, un sindrom rar – sindromul inflamator multisistem. Din acest motiv, copilul a fost transferat la Terapie Intensivă.

Starea băiețelului este stabilă, nu are nevoie de aparate pentru a respira, însă i-au fost afectați plămânii.

Profesorul Alexandru Rafila a declarat, că acest caz „merită toată atenția și compasiunea”:

Este un lucru serios, categoric, dar pe de altă parte, dacă vă gândiți câte mii de persoane au fost la Terapie Intensivă de când a apărut această pandemie în România, gândiți-vă că asta înseamnă extrem, extrem de puțin. Vedeți că în permanență avem 500 de persoane la ATI și un singur caz de îmbolnăvire gravă la copil. Sunt situații, sigur, foarte traumatizante pentru părinți. Merită toată atenția și compasiunea, dar din fericire copiii fac foarte rar astfel de complicații. Se întâmplă la fel și la gripă, la rujeolă. Sunt situații pe care nu putem să le prevedem, dar din fericire sunt extrem de rare”, a spus Rafila la Digi24

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *