Skip to content
Politică

Premieră în Canada după aproape 90 de ani: marijuana, sută la sută LEGALĂ

sensiseeds.com

Citiţi în cele ce urmează despre o premieră din Canada după aproape 90 de ani: marijuana devine sută la sută LEGALĂ.

Guvernul de la Ottawa a promovat miercuri legislaţia menita sa reglementeze folosirea in scop recreational a marijuanei pana in iulie 2018, deschizând calea pentru ca tara sa devina prima membra G7 care legalizeaza complet drogul, scrie The Guardian, citat de Hotnews.

“In ciuda deceniilor de incriminare penala, canadienii – inclusiv 21% dintre tineri si 30% dintre tinerii adulti – continua sa utilizeze cannabisul intr-una dintre cele mai mari proportii din lume”, a declarat parlamentarul Bill Blair si fost sef al politiei din Toronto, despre care se crede ca va conduce efortul de legalizare al guvernului.

Legislatia imparte responsabilitatea legalizarii intre guvernul federal si cele ale provinciilor. Cel dintâi a stabilit că persoanele care vor cumpăra planta trebuie sa aiba minimum 18 ani, dar autoritatile provinciale pot institui o varsta mai mare.

Cannabisul uscat si verde, precum şi uleiul obţinut din aceeaşi plantă vor fi primele disponibile, apoi produsele comestibile derivate. Amintim că marijuana medicinala este deja legala in Canada.

Cei care vor sa si-o creasca singuri vor putea avea maximum patru plante pe gospodarie, iar canadienii vor putea avea asupra lor cel mult 30 de grame de cannabis uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *