Skip to content
" "
Politică

Premieră în intervențiile de urgență: aeronavă C-27J Spartan la incendiu

ShutterSpeedAero.WordPress.com

Citiți în cele ce urmează despre o premieră în materie de intervenții de urgență: o aeronavă militară C-27J Spartan participă la stingerea unui incendiu.

O aeronavă C-27J Spartan echipată în configurație pentru lupta împotriva focului a decolat duminică, în jurul orei 16:00, din Baza 90 Aeriană Transport Aerian, pentru a participa la o misiune de stingere a unui incendiu de pădure, cu risc mare de propagare, izbucnit în zona localității Șvinița, județul Mehedinți.

Este prima misiune reală de acest gen executată de piloții români. Intervenția a fost planificată la solicitarea Departamentului pentru situații de urgență din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), subliniază Ministerul Apărării Naționale (MApN), într-un comunicat trimis PSnews.ro.

Echipajul este format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu (pilot și șef al echipajului), căpitanii Romeo Gîrz și Daniel Motoroiu (copiloți) și maiștrii militari Maftei Țebrean, Gabriel Stancu și George Băltescu (loadmasteri). Aeronava C-27J Spartan poate transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *