Skip to content
Politică

Acţiune fără precedent în politica românească. Tăriceanu ia apărarea Antenei 3 de la tribuna Senatului

Acţiune fără precedent în politica românească. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu ia apărarea Antenei 3 de la tribuna camerei parlamentare superioare.

Al doilea om în stat a luat cuvântul, marţi dimineaţă, vorbind, la nivel general, despre încălcarea libertăţii presei. Concret, vorbind în numele ALDE, Tăriceanu a avertizat că acţiunea ANAF de luni împotriva sediilor celor cinci televiziuni ale trustului Intact reprezintă „un grav atentat la adresa presei libere”.

„Astazi cred ca gravitatea situatiei impune sa fac acest lucru. Cu putine zile in urma, am facut urmatoarea declaratie. Am spus ca in ciuda diferentelor politice inerente, ALDE considera ca apararea obiectivelor democratice si a statului de drept ar trebui sa fie obiective comune. Daca fortele politice si societatea civila care sustine democratia si statul de drept nu vor actiona, mai tarziu va fi prea tarziu. Am incheiat acest citat. Din pacate, lucrurile evolueaza din rau in mai rau. Fara ca fortele oculte care sunt in spatele planurilor de anihilare a democratiei sa intampine o rezistenta reala si solidara. Dupa atacul inacceptabil de ieri la adresa unei televiziuni, ma vad nevoit sa preiau acest subiect. Capitolul anihilarii presei mai ales pentru presa incomoda si neobedienta, nu putea fi omisa. Actiunea organizata de anaf la sediul unei televiziuni, cu un control abuziv din care n-a lipsit decat folosirea gazelor lacrimogene, mi se pare ca ajunge sa fie expresia ultima a acestor derapaje si excese permanente care se intampla in Romania in ultima perioada. Consider ca se impune o atitudine pe masura din partea Parlamentului. In baza art. 111 al Constitutiei, Senatul are dreptul sa ceara Guvernului sa dea explicatii. Vreau sa fiti de acord sa ii cerem domnului prim-ministru (n.r. – Dacian Ciolos) sa vina maine de urgenta pentru a da explicatii. Consider ca in asemenea situatie, nu ministrul de Finante trebuie sa dea explicatii pentru ca nu intereseaza actiunea recuperarii unei sume, ci e un grav atentat la adresa presei libere. Va rog sa va pronuntati prin vot”, a spus Tăriceanu.

9 comentarii la “Acţiune fără precedent în politica românească. Tăriceanu ia apărarea Antenei 3 de la tribuna Senatului

  1. cum sa nu iei apararea unui trust care te pupa in fund de dimineata pana seara?interviurile lui tariceanu la antene sunt gretoase,radu tudor are niste ochi umezi ca de bou!

  2. anghel cum ai constat tu ca radu tudor are niste ochi umezi ca de bou . Ca sa constati acest lucru trebuie sa faci parte din familia boilor . Ori tu afirmi asa ceva fara argumente . Singur ai aratat de fapt ca iesti un mare bou.!

  3. FELICITARI, asta este pozitia normala si clara a unui om de stat presedinte de senat. Legea lui DRAGNEA trebuie sa apara pentru a diminua un pic acest lichelism .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *