Skip to content
Cluj Știri locale

Premieră în România. Primăria din Cluj Napoca va achiziționa autobuze care se pot deplasa fără șofer

banatulazi.ro

Cluj-Napoca mai bifează o investiție importantă în transportul public, după ce autoritățile locale au anunțat lucrările la metrou. Primăria plănuiește o premieră pentru România, achiziționarea de autobuze autonome.

O parte a tramvaielor, troleibuzelor și autobuzelor vechi de zeci de ani vor fi înlocuite cu autovehicule de ultimă generație, care se pot deplasa fără șofer, a anunțat primarul Emil Boc. Primăria Cluj-Napoca a lansat deja licitație pentru achiziție, în data de 22 aprilie.

Valoarea estimată a achiziției de vehicule pentru transportul public este de peste 27 milioane de lei, adică aproape 5,5 milioane de euro, potrivit informațiilor de pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice). Până la 14 autovehicule autonome vor fi achiziționate. Costul unui astfel de autobuz este de aproximativ 350.000 de euro.

Achiziția mijloacelor de transport de ultimă generație va fi finanțată din fonduri bugetare iar durata acordului-cadru va fi de 48 de luni. Ofertele firmelor interesate sunt așteptate până pe 24 mai 2021. Proiectul va include o fază de testare, de un an de zile. Dacă investiția se va dovedi rentabilă, Cluj-Napoca va extinde proiectul, pe fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *