Premieră în SUA: Kevin McCarthy a fost demis din funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Republicanul Kevin McCarthy a devenit marţi primul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din istoria SUA care este forţat să părăsească postul, după un vot în acest sens al extremiştilor din propriul partid cărora li s-au alăturat rivalii democraţi, relatează The Guardian.

Rezultatul final al votului a fost de 216 voturi pentru demitere şi 210 împotrivă.

Votul pentru demiterea preşedintelui republican al Camerei Reprezentanţilor a fost organizat în urma unei rebeliuni a republicanilor de extremă dreapta, o revoltă ajutată de rivalii democraţi şi alimentată de frustrarea legată de abordarea lui McCarthy privind cheltuielile guvernamentale şi negocierile de săptămâna trecută cu Joe Biden pentru evitarea intrării guvernului în incapacitate de plată.

Citește articolul integral AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: