Premieră – Mâncare de spital a ajuns într-un prestigios ghid de restaurante

Sursă foto: Unsplash

Mâncarea servită într-un spital din vestul Belgiei a fost apreciată de un prestigios ghid de restaurante francez, informează Reuters.

AZ Groeninge, situat în orașul Kortrijk, a devenit primul spital din Benelux recunoscut oficial de Gault & Millau pentru calitatea preparatelor pe care le servește pacienților, potrivit Agerpres.

Marc Declerck, director executiv al Gault & Millau Benelux, a spus că producătorul ghidului colaborează de peste 10 ani cu companii și cămine de bătrâni în ceea ce privește mesele servite angajaților sau rezidenților.

Spitalul a adus experți de la Gault & Millau pentru a examina mâncarea și a oferi sfaturi pentru îmbunătățirea meselor, în special în ceea ce privește preparatele din pește, sosurile și mâncărurile din cartofi.

Ghidul a stabilit ulterior că preparatele oferite de spital au un standard înalt, iar Declerck a spus că ar fi fericit să poată servi unele dintre preparate chiar la el acasă.

Cel mai important sfat, a spus el, este folosirea unor ingrediente de calitate și a unor rețete simple.

”Oamenii nu vor neapărat lucruri complicate. Să fie sănătos, să fie gustos… Încearcați să gătiți pentru ei ca și cum ați găti pentru propria persoană”, a spus el.

Preparatele destinate pacienților nu vor fi efectiv prezente în ghidul anual al restaurantelor, dar au fost certificate în mod oficial de Gault & Millau pentru 2023.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL