Skip to content
Externe

Premieră mondială: Transplant de inimă de la un porc modificat genetic, realizat cu succes

Într-o premieră medicală mondială, o echipă de chirurgi americani a transplantat cu succes la un pacient cordul unui porc modificat genetic.

Operaţia a fost efectuată vineri şi a demonstrat, pentru prima dată, că inima unui animal poate continua să funcţioneze într-un corp uman fără respingere imediată.

În vârstă de 57 de ani, David Bennett este monitorizat îndeaproape de medici pentru a se asigura că noul organ funcţionează corect.

Bărbatul fusese declarat neeligibil pentru a primi un cord de la un alt om, notează BBC.

Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Ştiu că este destul de riscant, dar era ultima mea opţiune”, a spus pacientul cu o zi înaintea operaţiei.

Animalul de la care provine inima a fost modificat genetic pentru a nu mai produce un tip de zahăr, care este prezent în mod normal în toate celulele porcilor, şi care provoacă respingerea imediată a organului de către corpul uman, scrie europafm.ro.

Mai mult de 100.000 de americani sunt în prezent pe lista de aşteptare pentru transplanturi de organe.

Xenogrefele – grefele de origine animală – nu sunt o noutate. Medicii au încercat transplanturi între specii încă din secolul al XVII-lea, cele mai vechi experimente concentrându-se asupra primatelor.

În 1984, o inimă de babuin i-a fost transplantată unui copil, dar acesta a supravieţuit doar 20 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *