Premierul a semnat pentru Centura Verde Bucureşti-Ilfov: Guvernul are obligaţia să susţină astfel de proiecte

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul are obligaţia să susţină proiectele privind împăduririle şi reîmpăduririle, având în vedere că anual cheltuie miliarde de euro pentru Sănătate, întrucât oamenii se îmbolnăvesc şi din cauza poluării, a declarat, luni, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a semnat, luni, Memorandumul pentru crearea Centurii Verzi Bucureşti-Ilfov, eveniment organizat în contextul marcării Zilei Mediului în zona Pădurii Baloteşti.

„E, evident, o inţiativă civică pe care am susţinut-o şi astăzi cred că e ultima semnătură, semnătura mea. Mă bucur mult că nu a făcut obiectul unei dispute politice, astfel încât toate partidele politice au semnat această iniţiativă. (…) Nu inventăm apa caldă, toate marile capitale din Europa au o centură, care e un tampon, o mască de oxigen a oraşului. E evident că poluarea ucide, dacă şi corupţia ucide, pe corupţi îi mai vedem la televizor, îi mai vedem liberi pe stradă, îi mai ştim, poluarea, în schimb, este un ucigaş invizibil”, a afirmat Ciolacu.

El i-a felicitat pe Alex Glăvan, Florin Stoican şi Daniel Sârdan pentru iniţiativa Platforma civică Împreună Pentru Centura Verde.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: