Skip to content
Politică

Premierul anunță că vineri va avea loc o şedinţă de Guvern pentru aprobarea bugetului pentru 2021

Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul va avea vineri şedinţă pentru a aproba proiectul bugetului de stat pentru 2021.

„În această şedinţă de Guvern a fost aprobată OUG privind unele măsuri fiscale, e vorba de o OUG de care aveam nevoie pentru a putea aproba legea bugetului. Ea va fi publicată în Monitorul Oficial şi apoi mâine vom avea şedinţa de Guvern în care vom aproba bugetul pentru 2021”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

" "

El a adăugat că „s-ar putea la Ministerul Dezvoltării să fie alocată o sumă mai mare. Deficitul bugetar rămâne la 7,16% cu aceeaşi parametrii de cheltuieli şi venituri”.

Consiliul Fiscal a spus că e un buget credibil şi poate să fie atins deficitul propus în acest an”, a completat premierul. .

Proiect de ordonanţă de urgenţă adoptat de către Executiv prevede că, începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie este majorată cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică.

De asemenea, „studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum şi pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *