Premierul Belgiei, replică dură pentru Viktor Orban: „Ar trebui să-ți ții gura”

Sursa foto: Flickr

După săptămâni întregi de răfuială politică între liderii europeni și premierul maghiar Viktor Orban, care a spus că Ucraina este „una dintre cele mai corupte țări din lume”, decizia de a deschide oficial negocierile de aderare la UE cu statul atacat de Rusia, luată după mai puțin de 9 ore de discuții în Consiliul European, fără votul Ungariei, a fost o surpriză.

Nu există niciun mecanism care să permită unei țări să se abțină la o decizie de o asemenea amploare, dar Ungaria a sugerat că a fost o decizie aprobată de 26 de state membre și nu de 27.

Budapesta a decis că celelalte state membre „ar trebui să-și urmeze propriul drum”, a spus el. „Ungaria nu vrea să participe la această decizie proastă și din acest motiv Ungaria nu a participat la decizia de astăzi”, a spus Orban.

A fost departe de poziția tranșantă pe care părea să o adopte cu doar câteva ore mai devreme, când a promis să blocheze orice astfel de demers privind extinderea UE.

Premierul Belgiei, Alexander De Croo, a criticat comentariile făcute de Orban după vot, declarând jurnaliștilor: „Dacă participi la o decizie, ești de acord cu decizia… trebuie doar să îți ții gura închisă”, transmite The Guardian.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: