Premierul  Benjamin Netanyahu își trimite șefii serviciilor de informații să negocieze joi la Doha

sursa: Inquam

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat miercuri că a aprobat plecarea la Doha a unei delegaţii pentru a negocia joi un acord privind eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas în schimbul încetării focului în Fâşia Gaza, cerut de mediatori, transmite AFP.

Şeful Serviciului de informaţiile externe (Mossad), David Barnea, şeful Serviciului de securitate internă (Shin Bet) şi un consilier special al premierului Netanyahu vor lua parte la discuţiile care au fost solicitate de cele trei ţări mediatoare – Qatar, SUA şi Egipt -, conform informaţiilor furnizate de Biroul premierului israelian.

Mediatorii încearcă de luni de zile să determine cele două părţi să ajungă la un acord privind un armistiţiu, după mai bine de zece luni de război sângeros între Israel şi Hamas, acord care să prevadă şi eliberarea ostaticilor răpiţi de mişcarea islamistă palestiniană în timpul atacului din 7 octombrie.

La sfârşitul lunii mai, preşedintele american Joe Biden a dezvăluit un plan ce prevede un armistiţiu de şase săptămâni, o retragere israeliană din zonele dens populate ale Fâşiei Gaza şi eliberarea ostaticilor în schimbul eliberării prizonierilor palestinieni deţinuţi de Israel.

Un membru din conducerea Hamas a declarat miercuri pentru AFP, sub protecţia anonimatului, că „negocierile cu mediatorii continuă şi chiar s-au intensificat în ultimele ore”.

„Hamas vrea aplicarea planului Biden şi nu să negocieze de dragul negocierilor”, a reiterat persoana din conducerea Hamas, adăugând că este necesar „ca guvernul (israelian) de ocupaţie să fie forţat să înceteze politica ce constă în trenarea negocierilor şi să pună capăt masacrării poporului” palestinian. AGERPRES/(AS – autor: Raluca-Elena Anghel; editor: Sorin Popescu, editor online: Adrian Dădârlat).

Citeste mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: