Skip to content
Europa

Premierul britanic anunţă amânarea ridicării ultimelor restricţii cu patru săptămâni

Facebook

Premierul britanic Boris Jonson a anunţat, luni, amânarea ridicării restricţiilor anti-Covid-19. Deşi planul era ca acestea să fie ridicate la 21 iunie, acesta s-a amânat până la 19 iulie.

Johnson a anunţat că decizia a venit ca urmare a faptului că tot mai mulţi britanici s-au infectat cu varianta Delta a coronavirusului. „Acum este momentul să fim prudenţi şi avem şansa ca, în următoarele patru săptămâni, să salvăm mai multe vieţi, vaccinând milioane de oameni în plus„, a spus Johnson într-o conferinţă de presă la Downing Street.

Premierul a ascultat sfaturile consilierilor săi care s-au alarmat de rapida propagare a acestei mutaţii „indiene”, cu 60  % mai contagioasă decât cea engleză (Alpha).

Peste 41,5 de milioane de persoane, adică aproape 79 la sută din populaţia adultă, au primit o primă doză de vaccin, iar 29,8 de milioane – adică 56,6 la sută – sunt imunizate complet, transmite News.ro.

La 21 iunie ar fi trebuit ridicate ultimele măsuri de „distanţare socială”, cum ar fi ca sălile de spectacole să poată funcţiona la capacitate maximă, nunţile şi întrunirile să aibă loc fără limite, pub-urile şi cluburile de noapte să se redeschidă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *