Skip to content
Internațional

Premierul britanic ar trebui să stabilească săptămâna viitoare o dată când va demisiona, potrivit unui influent parlamentar

economist.com

Premierul britanic Theresa May ar trebui să stabilească o dată pentru demisia sa săptămâna viitoare, când se va întâlni cu liderii unui grup influent de parlamentari conservatori pentru a analiza viitorul ei, a declarat sâmbătă şeful grupului, Graham Brady, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Brady, preşedintele grupului parlamentar ”1922 Committee”, care poate ”face sau desface” lideri de partid, a declarat la Radio BBC că dna May a fost solicitată să ofere ”clarificări” la reuniunea de miercuri, săptămâna viitoare, după ce ea nu a reuşit să obţină votul parlamentului asupra acordului ei privind Brexit-ul, lăsând guvernul într-o stare de incertitudine.

”Ar fi ceva straniu ca la încheierea reuniunii să nu se ajungă la un rezultat clar” (privind data când ea va pleca din funcţie), a declarat Brady.

Theresa May, care a ajuns în funcţie în haosul ce a urmat după votul din 2016 privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a promis că va demisiona dacă parlamentarii susţin acordul ei cu Bruxelles-ul privind părăsirea blocului comunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *