Premierul Bulgariei, la Bucureşti: Trebuie să finalizăm procesul de aderare la Schengen

NIKOLAI DENKOV
Sursa foto: Guvernul Romaniei / NIKOLAI DENKOV

Premierul Bulgariei, Nikolai Denkov, a declarat vineri la Bucureşti că cele două state trebuie să finalizeze procesul de aderare la Schengen şi trebuie să îl finalizeze împreună, în discuţii atât la nivel politic cât şi la nivel de experţi cu aceste state care încă mai au anumite rezerve.

Premierul Bulgariei a declarat după întrevederea cu prim-ministrul României că este prima sa vizită, o vizită de lucru şi nu întâmplător are loc în România, pentru că suntem parteneri strategici şi avem un acord semnat în acest sens, existând câteva proiecte care trebuei realizate, fiind în beneficiul popoarelor noastre şi au şi o dimensiune europeană.

Nikolai Denkov a afirmat că în privinţa Schengen, sunt unanim de acord cu au îndeplinit toate criteriile impuse de Uniunea Europeană şi nu este întâmplător că avem o decizie pozitivă a Comisiei Europene, a Parlamentului European.

”Trebuie să finalizăm procesul şi trebuie să îl finalizăm împreună, în discuţii, atât la nivel politic cât şi la nivel de experţi cu aceste state care încă mai au anumite rezerve. Am făcut planuri concrete de acţiune între ministerele noastre de Interne, Poliţia de Frontieră, la nivel politic şi vom lucra împreună cu dvs pentru a se putea finaliza pozitiv acest proces”, a mai spus premierul bulgar, arătând că trebuie să fie atenţi în ceea ce le spun oamenilor din statele lor pentru că nu totul depinde de ei.

Denkov a arătat că există procese interne atât în Olanda cât şi în Austria asupra cărora nu au un control dar ceea ce depinde de ei este să facă totul pentru a spune lucrurile la nivel european şi guvernelor.

Premierul Bulgariei s-a referit şi la subiectul transporturilor, arătând că ”de ani de zile discutăm de al doilea pod la Ruse-Giurgiu. ”Este o direcţie foarte importantă, care lează Bulgaria de capitala Bucureşti. Această direcţie a dobândit o direcţie nouă odată cu începerea războiului din Ucraina, de către Rusia, face parte din direcţia logistică în ceea ce priveşte pregătirea apărării Flancului estic al NATO”, a mai arătat premierul Bulgariei, el arătând că au toate motivele pentru a accelera procesul de proiectare şi pregătire a acestui pod.

Premierul Bulgariei a menţionat că s-a pus problema ca în cel mai scurt timp posibil să se pună în funcţiune linia de feribot Ruse-Giurgiu pentru a ajuta acest trafic intens, legat de relaţiile de afaceri dezvoltate dintre cele două state şi decongestionarea traficului pe linie ecoonomică şi să ajutăm şi turiştii să circule în ambele direcţii. Denkov s-a referit şi la sectorul energiei, arătând că ambele state sunt în proces de tranziţie şi ştiu că aceasta va fi una de succes dacă vor fi legate sistemele energetice nu numai îtnre cele două ţări ci toată Peninsula Balcanică şi cu Ucraina şi Republica Moldova.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: