Skip to content
Externe

Premierul Bulgariei pune presiune pe România pentru a construi al treilea pod peste Dunăre

" "

Bulgaria este gata să investească în construcția unui al treilea pod peste Dunăre, iar principalul obiectiv din cadrul zecilor de întâlniri ale premierului Boiko Borisov în timpul Conferinței de la München, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost să exercite presiuni asupra parţii române pentru a demara procedura, a arătat Borisov într-un videoclip pe contul său de Facebook.

Să-i convingem pe vecinii noștri români și să acționăm. Să încetăm să vorbim la nivel de intenţie”, a spus Borisov, fără a specifica cine mai exact ar trebui să-i convingă.

" "
" "

După ce la data de 26 iunie 2019, ministrul bulgar al transporturilor, Rosen Jeliazkov, şi omologul său român de atunci, Răzvan Cuc, s-au înţeles asupra semnării unui acord interguvernamental pentru un următor pod peste Dunăre şi asupra ratificării acestuia în parlamentele celor două state, procedura este sistată din cauza schimbării frecvente a guvernelor în România.

Până acum, România a spus că vrea ca podul să fie construit la Sviştov-Zimnicea, iar Bulgaria a fost de acord, având în vedere că locul pentru al doilea pod, cel de la Vidin-Calafat, a fost ales de Bulgaria. Dorinţa iniţială a Bulgariei a fost de a se extinde podul la Ruse. Din iunie anul trecut, Ministerul Transporturilor de la Sofia a trimis de mai multe ori scrisori către omologii români, ultima în urmă cu două săptămâni, însă deocamdată nu a primit niciun răspuns, potrivit G4media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *