Premierul Ciolacu a numit mai mulți consilieri. Victor Negrescu, numit consilier onorific

MARCEL CIOLACU/ SURSA FOTO: FACEBOOK
SURSA FOTO: FACEBOOK

Premierul Marcel Ciolacu a numit în funcţii noi consilieri în cadrul Cancelariei, Gabriela-Otilia Romaşcanu fiind numită director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat. De asemenea, europarlamentarul Victor Negrescu a devenit consilier onorific al prim-ministrului, iar Bogdan Mazuru – reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei şi combaterea antisemitismului şi a xenofobiei.

În Monitorul Oficial au fost publicate, luni seară, mai multe decizii privind eliberarea din funcţie a unor consilieri şi secretari de stat.

Astfel, este vorba despre eliberarea, la cerere, a lui Adrian Ciocănea-Teodorescu din funcţia de consilier de stat din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. De asemenea, s-a publicat o decizie privind încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordate lui Victor Costache.

Totodată, au fost publicate decizia privind eliberarea, la cerere, a lui Vass Levente din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, şi cea privind eliberarea, tot la cerere, a lui Matuz Adrian-Zsolt din funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, precum şi una privind eliberarea, la cerere, a lui Ákos Derzsi din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

De asemenea, a fost eliberată din funcţie, la cerere, Csilla Hegedüs, secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, o decizie similară fiind în cazul lui Antal Szabolcs Barabási, eliberat din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Robert-Eugen Szép şi Fülöp Lóránd Árpád au fost eliberaţi, la cerere, din funcţiile de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în timp ce Gábor Sándor a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, iar Kacsó-Doboly Izabella-Mária din funcţia de secretar de stat la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Alte decizii vizează eliberarea, la cerere, a lui Péter-János Makkai din funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a lui András István Demeter din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, a lui Levente Porzsolt din funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, la Garda Forestieră Naţională.

István Zahoranszki a fost eliberat din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, Mara Mareş – din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Iulian Chifu – din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Valentin-Sorin Costreie – din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Totodată, s-a constatat încetarea exercitării de către Annamária Bogya, a funcţiei de secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului, de către Adorján-Mihály Jakab a funcţiei de consilier de stat în cadrul aparatului propriude lucru al viceprim-ministrului, de către Mihaela-Ioana Kaitor a funcţiei de secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului, de către Sebastian Bodu a funcţiei de consilier de stat, în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului.

Conform unor alte decizii publicate în Monitorul Oficial, Alexandru Petrescu a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Florin-Marian Spătaru – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Ruxandra Ivan – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Nicolae Comănescu – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Victoria Stoiciu – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Carmen Orban – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Minel Ivaşcu – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Andrei-Ion Ungar – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

De asemenea, a fost publicată o decizie privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, de către Mihaiela Frăsineanu a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general adjunct al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi una privind numirea acesteia în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Gabriela-Otilia Romaşcanu a fost numită în funcţia de director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Eugen Constantin a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Beatrice-Florina Drăghiciu – în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului.

Victor Negrescu a primit calitatea de consilier onorific al prim-ministrului, ca şi Bogdan Mazuru, reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei şi combaterea antisemitismului şi a xenofobiei.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: