Premierul Ciolacu: Acest Guvern nu este al vreunui partid, acest Guvern este al României!

Marcel Ciolacu Guvern
Sursa foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a reamintit, la începutul şedinşei de Guvern, priorităţile acestui Guvern, argumentând că aude prea multe discuţii în ultimele zile ”despre linii roşii sau galbene”. ”Acest Guvern nu este al vreunui partid, acest Guvern este al României!”, a afirmat el, la o zi după ce liderul PNL Nicolae Ciucă a subliniat, referitor la introducerea impozityului progresiv susţinută de PSD, că aceasta reprezintă ”o linie roşie”.

”Încep cu un mesaj prin care reamintesc priorităţile acestui Guvern, pentru că aud prea multe discuţii în ultimele zile despre linii roşii… sau galbene. Acest Guvern nu este al vreunui partid,acest Guvern este al României! Iar priorităţile noastre sunt susţinerea tuturor companiilor româneşti, derularea celui mai mare plan de investiţii publice din ultimii 35 de ani, protejarea populaţiei în faţa speculei şi creşterea veniturilor românilor. Şi, atunci când sunt probleme, cum este acum cu seceta, trebuie să intervenim rapid să-i ajutăm pe cei aflaţi în necaz, adică pe fermierii români”, a declarat Ciolacu.

În acest context, el a anunţat că vineri va merge cu ministrul Agriculturii pentru a evalua situaţia pagubelor în teren pentru a avea o imagine clară asupra banilor care trebuie acordaţi agricultorilor afectaţi. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, că se discută despre impozitul progresiv, ca măsură fiscală pentru planul fiscal bugetar viitor şi susţinerea cotei unice, pe care PNL o consideră o linie roşie. El a precizat că măsurile care pot fi luate în acest moment vizează cheltuielile bugetare, care pot să asigure o reducere a cheltuielilor de până la 5 miliarde. Întrebat dacă PSD a abordat în coaliîie subiectul referitor la introducerea impozitului progresiv, Nicolae Ciucă a spus că în acest moment sunt două abordări.

”Se discută despre impozitul progresiv, ca măsură fiscală pentru planul fiscal bugetar viitor şi susţinerea cotei unice, pe care PNL o consideră o linie roşie, pentru că s-a demonstrat foarte clar în evoluţia economică a ţării că această cotă unică a fost cea care ne-a permis să atragem investitori, ne-a permis să consolidăm capitalul companiilor româneşti”, a spus Nicolae Ciucă la Parlament.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: