Premierul Ciolacu, despre scandalul de la SNSPA: Ministrul Educaţiei sunt ferm convins că a declanşat anchetele

Sursă foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre scandalul de la SNSPA, că este convins că Ministrul Educaţiei a declanşat anchetele, el arătând că nu intervin într-o anchetă penală. ”O să intervenim dacă impune ministrul Educaţiei administrativ”, a completat Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat cum comentează scandalul în care este implicat profesorul universitar Alfred Bulai şi faptul că a apărut şi numele unui apropiat al PSD, sociologul Marius Pieleanu.

”Ce înseamnă un apropiat al PSD? Nu înţeleg remarca. Nu e nici duşman al PSD. Nu aţi vrea, înainte de a judeca pe cineva, şi cred că nu e rolul meu să judec pe cineva, să aflăm întreg adevărul?”, a răspuns Ciolacu.

”Dacă s-a întâmplat aşa ceva, veţi vedea că se vor lua măsurile pe care le impune legea. Ministrul Educaţiei sunt ferm convins că a declanşat anchetele, împreună cu conducerea SNSPA, sunt şi procurorii autosesizaţi. Nu intervenim într-o anchetă penală O să intervenim dacă impune ministrul Educaţiei administrativ. Este un Consiliu Naţional al Rectorilor, care este independent de minister şi de prim-ministru. Depinde ce ne dorim, în ce societate ne dorim să trăim. Eu am trăit în comunism, nu mai vreau ca să trăiesc, vreau o societate cu independenţă a autorităţilor”, a mai comentat şeful Executivului.

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris, luni, site-ul de investigaţii snoop.ro, după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.

Poliţia Capitalei a deschis, luni, un dosar de cercetare penală pentru ”folosirea funcţiei în scop sexual”, după acuzaţiile aduse profesorului Alfred Bulai, iar, marţi, acesta a fost suspecndat din toate activităţile didactice şi din toate funcţiile deţinute la SNSPA.

De asemenea, instituţia anunţă, marţi, că a luat act de cererea sa de pensionare, începând cu 1 octombrie, dar ancheta Comisiei de Etică va continua, ”cu sau fără participarea” profesorului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: