Premierul Ciolacu: Pensiile mici vor creşte cu certitudine

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Bruxelles, după discuţiile cu liderii europeni, că este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârşitul anului. „Solicitarea Comisiei este de a închide cât mai mult din inechităţile din interiorul legii”, a mai spus Ciolacu, precizând că „pensiile mici vor creşte cu certitudine” însă va exista o abordare diferenţiată în funcţie de venit.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie.

„Este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârşitul anului. Solicitarea Comisiei este de a închide cât mai mult din inechităţile din interiorul legii pensiilor. Niciodată Comisia nu ne-a cerut să mărim pensiile celor care au la pensie mai mult decât au avut în activitate”, a spus şeful Executivului.

Premierul a mai arătat că „pensiile mici vor creşte cu certitudine”.

„Va exista o abordare diferenţiată în funcţie de venit. Este normal să se întâmple acest lucru, nu i se ia nimănui niciun drept, este normal să ne învăţăm lecţia când s-u tăiat pensiile şi salariile în România, să venim cu altă abordare”, a completat el.

Autor

  • Oana Voicu

    Oana Voicu, redactor PS News. Cu o experiență de 5 ani în presa online, a terminat Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: