Premierul Ciolacu, poze cu mulțimea prezentă la festivitățile din Portul Constanța

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Marcel Ciolacu/ FACEBOOK

Premierul României a participat în această dimineață la activitățile desfășurate cu ocazie Zilei Marinei în Portul Militar Constanța. Ulterior evenimentului, Marcel Ciolacu s-a pozat alături de mai mulți români prezenți la festivitate.

„Vă mulțumesc pentru ziua de astăzi! Faleza din Constanța este incredibilă! Energia pe care mi-o transmiteți de fiecare dată îmi dă putere pentru a depăși toate provocările acestei guvernări! Niciodată nu voi putea fi «un oficial», ci întotdeauna voi sta în mijlocul oamenilor! De acolo vin și acolo mă simt cel mai bine”, a transmis acesta într-o postare pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, dar și preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, au participat marți la Zilele Marinei Române. De asemenea, conducerea Ministerului Apărării a participat la ceremoniile de Ziua Marinei.

Garanții pentru Apărare

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că Guvernul pe care îl va conduce se va asigura că sunt dați 2,5% din PIB pentru bugetul apărării, o componentă fiind și pentru forțele navale, foarte importante mai ales în contextul războiului dus de Rusia în Ucraina.

În acest sens, după cum știți, alocarea bugetară pentru apărare a crescut din acest an la 2,5% din PIB. Vă asigur că vom menține acest nivel și în anii următori, indiferent de provocările economice pe care le vom întâmpina. Este un angajament major și necesar în actualul context geo-strategic în care ne aflăm!Pe de altă parte, știu foarte bine că, oricât de mulți bani am aloca de la Guvern, oricât de multe echipamente s-ar achiziționa prin Ministerul Apărării pentru înzestrarea Forțelor Navale Române, obiectivele de securitate națională și euro-atlantică nu pot fi îndeplinite fără contribuția celui mai important factor, respectiv factorul uman”, a transmis Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că resursa umană este cea mai importantă, mai ales în contextul actual.

Obiectivele de securitate naționale și NATO nu pot fi îndeplinite fără factorul uman. nimic din ce ne propunem să facem în acest domeniu nu se poate realiza fără aportul oamenilor, al marinarilor. Ei pun în mișcare aceste resurse”, a subliniat Iohannis.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL