Barometrul vizibilităţii miniştrilor: Ciolacu şi Burduja sunt pe primele locuri

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Energiei Sebastian Burduja ocupă primele locuri în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna mai, indică Barometrul vizibilităţii miniştrilor, analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. Ministrul Agriculturii Florin Barbu a urcat mai multe poziţii, în timp ce ministrul Finanţelor Marcel Boloş coboară de pe locul 2 pe 8.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, ocupant detaşat al primului loc în topul vizibilităţii, are în mai 28.036 de menţiuni în presa scrisă şi online, mai puţine decât în aprilie. Şeful Executivului a înregistrat vârfuri de vizibilitate ca urmare a declaraţiilor făcute pe tema protestului angajaţilor de la guvern şi a prezenţei în mai multe emisiuni televizate.

Ministrul Energiei Sebastian Burduja revine pe locul al doilea înregistrând vârfuri de vizibilitate atât în urma declaraţiilor făcute în contextul campaniei electorale pentru Primăria Capitalei, dar şi a declaraţiilor făcute ca ministru, inclusiv cu ocazia participării la evenimentul „Energy road – Energie la tine acasă – Ediţia a VI-a” organizat de News.ro, unde a vorbit despre marile proiecte de investiţi în producţia de energie , despre Strategia energetică naţională, şi a afirmat că ”cel puţin la nivelul Bucureştiului, utilizarea potenţialului blocurilor comuniste ar însemna undeva la 680 de MegaWatt putere instalată, deci cam cât un reactor de la Cernavodă”.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila urcă de pe locul 4 pe locul 3, cele mai multe apariţii în presa scrisă şi online fiind înregistrate odată cu vizita făcută la spital actorului Florin Piersic, cu anunţul potrivit căruia mai mulţi copii palestinieni vor fi trataţi în spitalele din România. De asemenea, declaraţiile făcute la semnarea contractului pentru noul Spital Judeţean Neamţ, potrivit cărora România a reuşit să ajungă la un nivel de peste 98% grad de contractare din PNRR. Cu acceaşi ocazie, ministrul a vorbit şi despre resursa umană din Sănătate, afirmând că există resurse umane calificate, problema fiind repartiţia acestora în ţară, care nu este echilibrată.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: