Skip to content
Politică

Premierul Cioloș le va solicita expres miniștrilor să nu mai fumeze când vin la Guvern

Primul-ministru le va face acest anunț oficial miniștrilor săptămâna viitoare, când legea antifumat va intra în vigoare, a adăugat Dan Suciu. El a precizat că scrumierele de pe holurile Guvernului vor fi desființate.

Premierul Dacian Cioloș le va solicita expres miniștrilor să nu mai fumeze când vin la Guvern”, a declarat vineri pentru Republica.ro purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Guvernul României se va declara instituție „smoke free”, în dorința de a da un exemplu și celorlalte instituții publice. „Nu știu dacă vom fi prima instituție, dar da, ne declarăm ca atare”, ne-a confirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Din 17 martie românii nu vor mai avea voie să fumeze în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii – inclusiv în cele din parc – , în unitățile de învățământ, în unitățile sanitare, precum și cele destinate protecției copilului. Țigările vor fi interzise în baruri, restaurante și cafenele. Cei care vor dori să își aprindă o țigară trebuie să iasă afară.

În plus, nici în mijloacele de transport în comun, inclusiv taxiuri, nu se va mai putea fuma.

Despre țigările electronice legea prevede doar că vor fi interzise în mijloacele de transport în comun și la locurile de joacă pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *