Skip to content
Politică

Premierul Cîţu îl contrazice pe fostul ministru de Finanțe pe tema execuției bugetare: Nu sunt 13 miliarde în minus, ci 12 miliarde în plus

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, că ”execuţia bugetară nu este satisfăcătoare”, întrucât a găsit 12 miliarde de lei nefolosite, deşi au fost alocate pentru primul semestru, dar şi 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite. După ce va analizaatent datele, premierul anunţă că se va face rectificarea bugetară.

Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, despre declaraţia lui Alexandru Nazare care reclamă un deficit de 13 miliarde de lei: ”Eu nu stau să comentez declaraţiile fostului ministru. Pe de o parte spunea că situaţia era foarte bună şi nu trebuia demis, pe de altă spune că deficitul este mare. Trebuie prima dată singur să-şi dea seama care este situaţia şi apoi mai discutăm”.

Întrebat despre rectificarea bugetară, Cîţu a afirmat: ”Avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situaţie pe fiecare minister, vedem unde sunt lucrurile. V-am spus că sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiţi, deşi erau alocaţi pe primul semestru. De aici trebuie să începem, să vedem unde sunt aceşti bani”.

Premierul a afirmat, de asemenea, că a găsit 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru.

Este clar că execuţia bugetară nu e satisfăcătoare din punctul meu de vedere. Vreau întâi să mă uit la detalii şi apoi discutăm”, a mai declarat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *