Skip to content
Politică

Premierul Cîțu se pregătește să dea afară mai mulți miniștri: Sunt vizați USR-iști, dar și liberali apropiați de Orban

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu ia în calcul o remaniere guvernamentală la începutul lunii iulie, susțin surse politice care vorbesc de 5 miniștri, trei de la PNL și doi de la USR PLUS. Printre cei vizați ar fi ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dar pe ”lista neagră” ar mai apărea și Cristian Ghinea de la Fonduri Europene, Stelian Ion de la Justiție, Ciprian Teleman de la Cercetare și încă un liberal.

Potrivit surselor citate, lui Adrian Oros i se reproşează faptul că nu a reușit să introducă în PNRR fonduri pentru irigații, iar Alexandru Năzare, care a avut mai multe conflicte cu premierul, este acuzat că a adus în minister oameni apropiați de vechea guvernare.

De altfel, și Oros este un apropiat de-ai lui Ludovic Orban, fostul premier dar și contracandidatul lui Florin Cîțu la președinția PNL. Astfel, sursele citate speculează că ar putea fi vorba de o ”răzbunare” a premierului îndreptată împotriva miniștrilor care-l susțin pe Orban la congres.

”La mine lucrurile sunt simple şi sunt cunoscute dintotdeauna. Eu cred că singura soluţie realistă la această oră pentru conducerea PNL este Ludovic Orban”, spunea Adrian Oros luna trecută.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susține că nu a auzit despre o intenţie a premierului Florin Cîţu de a face o remaniere.

„Nu am auzit de acest lucru. Eu sunt mulţumit de echipa guvernamentală liberală şi, în mod evident, domnul ministru Oros a fost ministru şi în echipa pe care am condus-o eu la nivel guvernamental. Ca atare, eu nu am auzit de o astfel de intenţie”, a declarat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *