Skip to content
Politică

Premierul Ciucă a cerut reducerea cheltuielilor cu 10% în ministere: „Este o decizie de solidaritate!”

gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, miercuri, miniştrilor să ia măsurile necesare pentru a asigura reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu 10%, conform deciziei luate în coaliţia de guvernare, subliniind că demersul este unul de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare.

„Aşa cum ne-am asumat luni în cadrul coaliţiei, am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul activităţii Guvernului, cât, mai ales, în ceea ce priveşte continuarea programului ‘Sprijin pentru România’. Măsurile respective vin, practic, şi impactează pe ceea înseamnă continuarea programului de guvernare, în sensul în care la nivelul fiecărui minister va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%”, a declarat Ciuca, la Palatul Victoria, la ședința de guvern.

Potrivit premierului, decizia este una de solidaritate în actualul context.

„Este o decizie de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare şi vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luaţi măsurile necesare, astfel încât să putem să ne încadrăm în acest procent”, a mai spus Nicolae Ciucă, miercuri.

Tot miercuri, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că, deși se împlinesc 6 luni de Guvernare, la nivelul Coaliției s-a decis să nu se facă un bilanț, așa cum era asumat, ci să se amâne acest moment pentru sfârșitul lunii iunie. „Ne aflăm în plin proces de finalizare a jaloanelor și țintelor asumate pentru trimestrul al doilea si practic primul semestru al acestui an și am convenit la nivelul Coaliției ca procesul de evaluare pe care-l asumasem pentru primele 6 luni de Guvernare să fie prelungit până la finele lunii iunie, când fiecare dintre ministerele coordonatoare de reforme vor trebui să-și îndeplinească obiectivele asumate, exact cum sunt ele prevăzute în documentele formale.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

DETALII AICI: Coaliția a decis să amâne evaluarea miniștrilor pentru finalul lunii iunie. Motivul anunțat de premier și mutarea surpriză care ar putea avea loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *