Skip to content
Politică

Premierul Ciucă a reiterat susţinerea pentru concretizarea muzeelor dedicate memoriei victimelor comunismului, la întâlnirea cu reprezentanţii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România

Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, a avut, luni la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România, unde au fost discutate o serie de probleme cu care se confruntă foştii deţinuţi politici.

În acest context, premierul României şi-a exprimat recunoştinţa faţă de sacrificiul imens pe care aceştia l-au făcut, înfruntând atrocităţile şi abuzurile regimului comunist, arată un comunicat de presă al Guvernului.

Prim-ministrul Nicolae a subliniat faptul că datoria noastră, a generaţiilor de astăzi, dar şi a celor viitoare, este de a le păstra vie amintirea şi de a le omagia curajul, determinarea şi suferinţele prin care au trecut în numele libertăţii şi democraţiei.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii AFDPR au semnalat faptul că, în ultimii doi ani, au existat sincope în ceea ce priveşte consultarea asociaţiei în elaborarea unor acte normative referitoare la luptătorii în rezistenţa anticomunistă şi au solicitat sprijin pentru realizarea Muzeului luptei anticomuniste de la Jilava.

Premierul a reiterat susţinerea pentru concretizarea muzeelor dedicate memoriei victimelor comunismului, obiectiv asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, şi i-a asigurat pe reprezentanţii AFDPR de sprijinul executivului în surmontarea problemelor expuse.

La întâlnire, au mai participat Mihnea Drumea, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Irina Leulescu, secretar de stat, Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 şi Florin-Daniel Şandru, preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *