Skip to content
Politică

Premierul Ciucă: Încă două jaloane din PNRR atinse de Guvernul României! România trebuie modernizată şi cu bani europeni

Premierul Nicolae Ciucă anunţă încă două jaloane din PNRR atinse de Guvernul României, după ce a fost adoptată, vineri, Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost creat cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relaţie directă cu obţinerea de rezultate în implementarea reformelor şi investiţiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educaţie.

Guvernul României va îndeplini toate obligaţiile asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România trebuie modernizată şi cu bani europeni, mai transmite premierul.

„Încă două jaloane din PNNR atinse de Guvernul României! Am adoptat, vineri, Ordonanţa de Urgenţă prin care am creat cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relaţie directă cu obţinerea de rezultate în implementarea reformelor şi investiţiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educaţie, scrie premierul pe Facebook.

”Primul jalon va conecta învăţământul superior la ceea ce se cere pe piaţa muncii”, mai arată şeful Executivului.

Premierul precizează că al doilea jalon atins prin acesta Ordonanţă de Urgenţă este menit sa mărească capacitatea creşelor şi a grădiniţelor, dar şi a activităţilor de tip ludotecă/locuri de joacă pentru copii în toate localităţile unde aceste servicii sunt deficitare.

”Guvernul României va îndeplini toate obligaţiile asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. România trebuie modernizată şi cu bani europeni”, mai spune premierul Ciucă.

Şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat îndeplinirea acestor două jaloane din PNRR, unul care vizează ”o conectare directă, mult mai eficientă, a învăţământului superior românesc la cerinţele pieţei muncii” şi altul privind reglementarea serviciilor complementare de tip ludotecă/locuri de joacă în localităţile în care capacitatea creşelor/grădiniţelor este deficitară.

Cîmpeanu a scris pe Facebook că Ordonanţa de Urgenţă prin care România îndeplineşte încă două jaloane PNRR a fost adoptată şi se creează cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relaţie directă cu obţinerea de rezultate în implementarea reformelor şi investiţiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educaţie.

”Prin îndeplinirea primului jalon se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învăţământului superior românesc la cerinţele pieţei muncii, corelat cu îmbunătăţirea capacităţii sistemului naţional de educaţie de a forma specialişti, printr-un mod adaptat dinamicii economice şi sociale din România. La nivelul sistemului naţional de învăţământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învăţământ dual din învăţământul preuniversitar până la nivel universitar”, a explicat ministrul Educaţiei.

Potrivit acestuia, prin cel de-al doilea jalon sunt reglementate serviciile complementare de tip ludotecă/locuri de joacă în localităţile în care capacitatea creşelor/grădiniţelor este deficitară, asigurând astfel un sistem unitar, incluziv şi de calitate pentru educaţia timpurie, precum şi creşterea accesului copiilor cu vârsta de până la 6 ani la serviciile de educaţie timpurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *