Skip to content
Politică

Premierul Ciucă, mesaj de Ziua Națională: Doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm

news.ro

Doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm, afirmă premierul Nicolae Ciucă în mesajul transmis de Ziua Națională. El subliniază că Marea Unire reprezintă o lecție despre perseverență și coeziune, care acum „ne este deosebit de utilă și necesară”.

1 Decembrie 1918 va rămâne pentru totdeauna, în istoria poporului român, drept ziua triumfului idealului național: unitatea. Rostită pentru prima dată în Revoluția de la 1848 și săvârșită doar parțial la 1859, Marea Unire a avut loc după un lung șir de lupte, după nenumărate sacrificii umane și materiale. Voința exprimată la Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia a desăvârșit în mod democratic, unirea Basarabiei, Bucovinei și a Transilvaniei cu România.

Marea Unire este încununarea victorioasă a voinței românilor și rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României. O lecție despre perseverență și coeziune, care acum ne este deosebit de utilă și necesară. Doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm.

Am încredere că vom reuși să trecem împreună prin aceste greutăți și am încredere în curajul și credința românilor că unitatea rămâne una dintre valorile de neprețuit ale națiunii noastre, care ne inspiră și ne motivează să mergem mai departe.

La mulți ani, dragi români! Trăiască România!, este mesajul transmis de premierul Nicolae Ciucă.

1 comentariu la “Premierul Ciucă, mesaj de Ziua Națională: Doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm

  1. @ ,,Maraton de vaccinare organizat de MApN, cu prilejul Zilei Naţionale a României”
    Dacă la dom’ Ciucă, se remarcă tendințe de îngrășare, dumnealui fiind cu organizarea „maratoanelor vaccinării” , ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *