Skip to content
Societate

Premierul Ciucă, vizită la Institutul de la Măgurele. Discuţiile au vizat soluţii pentru finalizarea proiectului ELI-NP

gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a avut, joi, o vizită de lucru la Institutul Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, alături de mai mulți miniștri, și a discutat acolo despre soluțiile necesare pentru respectarea termenului de finalizare a proiectului laserului de acolo, cel mai mare proiect de cercetare al României din ultimii ani.

Au avut loc discuții, împreună cu reprezentanții conducerii institutului și ai proiectului ELI-NP, cu reprezentantul Administrației Prezidențiale, parlamentari, reprezentanți ai administrației locale și ai mediului academic. A fost prezentat stadiul actual de implementare a proiectului și au fost discutate soluții necesare pentru respectarea termenului de finalizare a proiectului ELI-NP. În acest sens, va fi organizată o întâlnire a Comitetului Interinstituțional privind proiectul ELI-NP”, informeză un comunicat al Guvernului.

Premierul a fost însoțit în vizita de la Măgurele de ministrul investițiilor și proiectelor europene, Dan Vîlceanu, de ministrul economiei, Florin Spătaru, și de Iulian Popescu, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Premierul a vizitat facilitățile logistice ale institutului, sălile de experimente și laboratoarele din cadrul proiectului „Extreme Light – Nuclear Physics” (ELI-NP).

Discuțiile purtate la Institutul de la Măgurele au avut în vedere și o mai strânsă colaborare între mediul de cercetare, cel academic și domeniul privat. Obiectivul comun îl reprezintă valorificarea proiectelor de cercetare și în sectorul comercial, abordare ce va aduce beneficii economice și sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *