Skip to content
Politică

Premierul Dacian Cioloș își aniversează ziua de naștere. Cum sărbătorește

Premierul României, Dacian Cioloș își aniversează astăzi ziua de naștere.

Cu această ocazie, singurul eveniment de pe agenda publică a prim-ministrului este şedinţa de guvern, programată la ora 10.00.

Dacian Cioloş s-a născut pe 27 iulie 1969, la Zalău şi a copilarit în satul bunicilor săi, la Pericei în Sălaj, potrivit Romaniatv.net.

Într-un interviu acordat revistei Sinteza, în 2014, Dacian Cioloş declara că îi plăcea mult să trăiască acolo şi să lucreze cu bunicii săi la câmp. „Pentru mine şcoala întrerupea vacanţele, nu vacanţele şcoala. Şi n-a existat vacanţă pe care să nu mi-o petrec la bunici, la câmp. Acolo mă simţeam eu împăcat”, declara actualul premier.

Cioloş mai spunea că s-a îndreptat spre facultate ‘cu decizia fermă” de a urma horticultura, secţie, la acea vreme, în cadrul Facultăţii de Agricultură. „Cum examenul era foarte greu, iar eu am făcut prostia să scriu o singură opţiune, nu am intrat la horticultură, deşi am avut media peste 9. M-am dus în armată, dar, înainte de încorporare, în vara aceea, am lucrat câteva luni la un IAS de lângă Zalău. Mi-a prins foarte bine acea primă experienţa profesională. atunci am învăţat multe şi am început să mă călesc profesional, acolo la bază, la umbra remorcii de tractor. Apoi am intrat la facultate, iar din ’90, în perioada studenţiei, am petrecut mai multe vacanţe în stagii în ferme din Europa, mai ales în Franţa”, a arătat Cioloş.

Potrivit CV-ului său, Cioloş a terminat în anul 1994 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj, Facultatea de Horticultură, iar în perioada 1995-1996 a obţinut o diplomă de Agronomie Aprofundată, specializarea «Sisteme de producţie şi dezvoltare rurală» la Ecole Nationale Supérieure Agronomique ENSAR, Rennes, Franţa şi între anii 1996-1997 a făcut un master ştiinţific (DEA) în „Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare şi rurale” la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAM) şi Université Montpellier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *