Skip to content
Politică Republica Moldova

Premierul de la Chișinău, Maia Sandu: Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile de sub masă prin care subminează reforma justiției

Facebook
Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile de sub masă prin care subminează reforma justiției”, a declarat luni premierul de la Chișinău Maia Sandu. Ea a răspuns astfel criticilor președintelui Igor Dodon, care a spus „Guvernul nu se isprăvește așa cum trebuie și va fi nevoie de o intervenție hotărâtă pentru a-l pune pe calea cea bună„.
Am pierdut o bătălie, însă adevărata luptă împotriva corupției încă se duce. Urmează o perioadă grea, în care va fi clar dacă toți din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când și-au asumat reforma justiției. Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile de sub masă prin care subminează această reformă. Noi, în continuare, vom lupta pentru o justiție adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici din Guvern sau din stradă, alături de cetățeni”, i-a transmis premierul Maia Sandu președintelui Igor Dodon, potrivit Unimedia.
Ea a făcut aceste declarații luni, într-o conferință de presă în care a comentat rezultatul scrutinului pentru Primăria Chișinău, care îl are câștigător pe socialistul Ion Ceban, pro-europeanul Andrei Năstase pierzând alegerile la o diferență de câteva procente.
Maia Sandu a spus că Guvernul va lucra cu toate consiliile locale și primarii aleși în urma alegerilor locale de duminică și a precizat că la Chișinău oamenii „au pierdut un potențial primar bun”. Ea și-a exprimat speranța că Ion Ceban, cel care a câștigat alegerile din Chișinău, își va îndeplini promisiunile făcute alegătorilor în campanie.
Această eliberare a Chișinăului vine după ce tot echipa socialiștilor, cu suportul președintelui țării, au eliberat țara din captivitate”, a reacționat președintele Igor Dodon, care nu pierde ocazia de a critica Guvernul condus de Maia Sandu.
„Locuitorii Chișinăului și-au luat orașul înapoi prin votul de ieri, au rupt acel cerc vicios care de atâția ani a ținut captiv orașul nostru în mâna unor politicieni iresponsabili și a geopoliticii false. Această eliberare a Chișinăului vine după ce tot echipa socialiștilor, cu suportul președintelui țării, au eliberat țara din captivitate”, a reacționat președintele socialist Igor Dodon, printr-un mesaj postat luni pe Facebook.
El spune că votul cetățenilor îl obligă pe Ion Ceban să fie un primar al tuturor, indiferent de preferințe politice și „îl obligă să scoată din primărie politica, geopolitica, dar mai ales hoția instaurată în ultimi anii de liberali și complicii lor, care din nefericire în aceste alegeri au devenit și noii aliați de conjunctură ai Blocului ACUM”.
Dodon nu pierde ocazia de a critica Guvernul condus de Maia Sandu.
„În mare parte, aceeași sarcină revine și Guvernului la nivelul țării, care cu regret încă nu se isprăvește așa cum trebuie și va fi nevoie de o intervenție hotărâtă pentru a-l pune pe calea cea bună, cea care duce spre rezolvarea problemelor cetățenilor. Zilele următoare vom demara discuțiile necesare pentru ca cetățenii să fie mai siguri într-un Guvern care să lucreze pentru ei, să fie încetate experimentele pe care unele persoane le fac prin ministere și să vină oameni competenți în funcții, care să se apuce de lucru”, a scris Igor Dodon.

Aceste alegeri locale au fost primul test electoral după venirea la guvernare, în vara acestui an, a coaliţiei formate din socialiştii proruşi ai preşedintelui Igor Dodon şi Blocul proeuropean ACUM (PAS plus PPDA). Cele două forțe politice s-au coalizat la nivel guvernamental cu scopul declarat al „dezoligarhizării”, după alungarea de la putere a liderului Partidului Democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *